Piknik Zawodowców w pruszkowskim zespole szkół

Pruszków

24 kwietnia na terenie Zespołu Szkół Nr 1 im. Stanisława Staszica w Pruszkowie, przy ul. Promyka 24/26 odbył się coroczny Piknik Zawodowców. Celem projektu było zapoznanie uczniów z Pruszkowa i okolic z oferta edukacyjną placówki. Sprawdźcie co działo się tego dnia!

Podczas pikniku na terenie szkoły pojawiły się różne firmy i przedsiębiorstwa, które prezentowały możliwości współpracy w zakresie organizacji praktyk oraz praktycznej nauki zawodu, ale przede wszystkim przedstawienie możliwości zatrudnienia absolwentów zespołu szkół przy ul. Promyka.

Uczniowie szkoły przygotowali stanowiska reprezentujące zawody, jakie oferuje placówka. Na przyszłych kandydatów czekały różne atrakcje: porady, konkursy, w których można było wygrać gadżety, łamigłówki, symulator jazdy samochodem, laboratorium chemiczne, pokaz drukarki 3D i wiele innych. Ponadto firmy gastronomiczne, z którymi współpracuje szkoła jak i sami uczniowie przygotowali dla gości poczęstunek.

Firmy, które wzięły udział w pikniku: Piekarnia Bogdan Podlewski – Pruszków, Piekarnia – Cukiernia AK – Otrębusy, Piekarnia Rogalik Pruszków, „Czaplar” Usługi Gastronomiczne – Komorów, Villa Estera Reguły, Elita Restauracja Otrębusy, Salon Fryzjerski „ Prestige” – Pruszków, Polskie Stowarzyszenie Dekarzy – Pruszków, Bank PKO S.A. – Pruszków,
10. PGE dystrybucja Pruszków, ASMET Reguły, Keller Polska Sp. z o.o., STRABAG, VADIM PLAST, GERDA HYDOMAT, DKMS – Komórkomania.

Obecni byli również: MWK OHP 7-26 Hufiec Pracy Pruszków, Stowarzyszenie Absolwentów „Budowlanka”. Nie zabrakło uczniów: Gimnazjum Nr 1 w Pruszkowie, Gimnazjum Nr 4 w Pruszkowie, Gimnazjum Nr 2 w Piastowie, Szkoły Podstawowej Nr 1 w Pruszkowie i Szkoły Podstawowej Nr 10 w Pruszkowie.

Byłeś świadkiem wypadku? Stoisz w gigantycznym korku? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie? Poinformuj o tym innych mieszkańców Pruszkowa, Grodziska i okolic. Przesyłaj zdjęcia i informacje do redakcji WPR24.pl na adres e-mail: kontakt@wpr24.pl lub SMS i MMS pod nr tel. 600 924 925.